Sörmland berättar går mot sitt slut

Nu återstår några månader av projektet Sörmland berättar. Tre år gick fort. Projektet har utvärderats efter konstens alla regler av en extern utredare och snart kommer det att ligga till grund för formella beslut om hur Region Sörmland i framtiden ska jobba med litteraturfrämjande. Kanske det blir en tjänst, vilket ju var ett av syftena med projektet.

Men än är det verkstad! En Ung Antologi ska tas fram, projektet Litterära språkvänner ska avslutas och ett sista delprojekt sättas igång: Poesigympa. Syfte är att främja poesi och hälsa på ett sätt så upphovspersonerna få ersättning och alla vi andra en fysisk och litterär kick -samtidigt! Vi jobbar också på sikt mot att fler kommuner ska ge ungdomar chans att utveckla sitt skrivande genom stipendier inom Platsens författare. Och naturligtvis att skrivande blir en del av alla kulturskolor i regionen.

Vi stöttar också Flens litteraturfestival och LitterArt i Nyköping och gläds åt att en ny regional litteraturtidskrift, Trakten, har kommit till.

Avslutandet av Sörmland berättar i november 2020 innebär också att denna blogg kommer att stängas ned och att information om verksamheten fortsätter på Region Sörmlands web och sannolikt via sociala medier, kanske med ett namnbyte. Vi har hunnit få över 400 följare på Facebook och snart 200 på Instagram, mot det mer – hm – exklusiva antal som följer denna blogg. Och det vill vi ju inte tappa bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s