Författarskola för unga i sommar

67698803

Gillar du att skriva? Är du 13-20 år och bosatt i Sörmland? Projektet Sörmland berättar ger dig möjlighet att under fyra dagar utveckla ditt litterära skapande men några av våra bästa författare och skrivarlärare. Mellan 5-8 augusti ges en intensiv författarkurs för unga 13-20 år med internat på vackra Nynäs slott vid Rundbosjön mellan Trosa och Nyköping.

67698779

Boendet

I kursen ingår logi i 2- eller 4-bäddsrum & frukost på vandrahemmet Bränneriet. Lunch och middag lagar vi gemensamt och efter gruppens egna önskemål i det rymliga köket. Lärarna medverkar fyra timmar per dag, resten ägnas åt eget arbete med uppgifterna. En vuxen ledare finns på plats. Målsmans tillstånd krävs för dig som är under 18. Resor till och från Nynäs bekostas av var och en.

bigOriginal

Lärarna

Marie Norin, poet och författare har undervisat på Göteborgs Universitets författarutbildning litterär gestaltning.

eva s

Eva Stilling, romanförfattare och skrivpedagog har också hon lång erfarenhet som lärare i kreativt skrivande från Södertörns Högskola. Lars Hermansson är poet, författare och kulturjournalist och har även han jobbat många år som skrivlärare bland annat på Skrivarakademin samt utbildat skrivpedagoger inom Region Sörmland. Lärarna har alla ett eget aktivt författarskap och är olika sinsemellan men samarbetar i denna kurs.

Lars Hermansson bearb

Ansökan

För att ansöka ska du vara skriven i Region Sörmland och ha ett starkt och dokumenterat intresse för litteratur och skrivande. Du söker med personligt brev max ½ A4 och arbetsprov max 1 A4 sida. (12 punkter). Referenser får, men måste inte anges. Urvalet görs delvis utifrån att vi önskar deltagare från alla delar av Sörmland. Sex till åtta personer antas, plus några reserver. Glöm inte att lämna telefonnummer och mailadress i ansökan! Ansök via mail till Irene.karlbom.hall@regionsormland.se

Skriv ansökan författarskola i ämnesraden. Senaste ansökningsdag 30 maj.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s