En författarveteran i Eskilstuna

julmarknad 9

Håkan Boström på Författarnas Julmarknad på Eskilstuna Stadsmuseum 2018.

Debutromanen Vallmohöst är fortfarande den av sina 45 böcker som  Håkan Boström sätter högst. Den är en poetisk roman där man ser krigsårens dramatiska händelser  gestaltad genom ett par barns lek, och hör man till de som utvecklade allergi mot ”arbetarförfattare” i skolan är det här en bra medicin. Annars har den här förfatatren provat nästan varenda tänkbar genre, från barnböcker om husflugan Bertil till lättläst, fakta, historiska romaner och slutligen tre deckare med tydlig lokalfärg. På författarnas julmarknad på Stadsmuseet blev han en av de mest välbesökta inslagen. Här intervjuas han i serien Sörmländska berättare:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s