Litterär språkvänskap på fler sätt!

 

Torsdagen 25 april började andra omgången av projektet ”Litterära språkvänner” med läsningar på flera språk i Trosa. Poeterna Dalsha Yusuf, Marie Norin, Erik Bergqvist och Lukman Mahmoud med dikter på svenska och arabiska fick ett varmt mottagande av språkcafét på Trosa Kvarn. Nästa läsning sker på Flens bibliotek 5 juni.

Samtidigt arbetar första gruppen i projektet med både större och mindre föreställningar som bygger på poeternas egna dikter i både egen och andras översättning. En längre föreställning regisserad av Ewa Westin på teater Sörmland har premiär i höst med Anna Enbom, Malkon Malkon, Wafai Layla, Astrid Joelsson, Wesam Assabsabi och musikern Obada Berkdar. Redan nu finns en kortare föreställning vid namn ”Kärlek och Asyl” med två av de sex deltagarna tillgänglig för bibliotek, skolor och vilka som nu kan tänkas ha intresse!

kärlek och asyl 1

Anna Enbom och Wafai Layla visade ett smakprov för bibliotekarier från hela regionen på Scenkonst Sörmland. 2020 kommer projektet att avslutas, förhoppningsvis med många nya kontakter, lärdomar, översättningar och evenemang att boka för alla som vill stärka bibliotek och andra offentliga platser med flerspråkiga evenemang.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s