Bokbloggare med sikte på barn och unga

Författare möter skolbarnDet vimlar inte precis av bokrecensioner i våra vanliga medier, vilket förstås har med resurser att göra. Men för den som vill ha boktips för sig själv och barn i ens närhet finns det en hel del ideellt arbetande recensenter som går under beteckningen bokbloggare.

Vi har kollat in tre av de sörmländska bokbloggare som själva är unga eller vänder sig till unga. En är sjuttonåriga Agnes Lindholm som driver Agnes Bokblogg och som också haft en spalt i en gratistidning i Eskilstuna. Hon är en flitig och nästan alltid entusiastisk recensent, som vill att hennes blogg ska vara en positiv plats. De böcker hon inte gillar väljer hon att inte fördjupa sig i, och om de lämnats in som recensionsexemplar recenserar hon, men väljer hon ändå att se till det som är positivt. Böckerna hon skriver om spänner från ungdomsböcker till vuxenböcker.

Gillar man att även läsa en och annan sågning mellan varven går man in på Vickes boklåda som funnits i tio år, verkar sikta in sig på krim för både de yngre och äldre och där man bland annat kan läsa meningar som denna:

”En bok som 2018 blev utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman, det kan inte ha kommit så många andra svenska kriminalromaner det året om Silvervägen var den bästa.”

Men det är inte alls bara krim. Vickan skriver även om ”Nuckan” av Malin Lindroth, en självbiografi av Maryse Conde så det finns annat än deckare att hämta, friskt och frejdigt hissat eller dissat.

Lillabus läser  är en annan bokälskande blogg från Sörmland, närmare bestämt Mariefred, med mer fokus på bilderböcker, och med listor på lästa böcker som man kanske klickar på i tron att de är recensioner, vilket de inte är, de är bara en läslogg. Facebooksidan ger mer överblick, handlar mycket även om barnkultur i stort, och förmedlar recensioner från andra sidor.

 

En reaktion på ”Bokbloggare med sikte på barn och unga

  1. Hej! Vad kul att ni har hittat till Lillabus läser. Den rätta adressen till bloggen är lillabus.se . Precis som du skriver så är vi kanske mest aktiva på facebook och ännu mer på Instagram. Från allra första början så var Lillabus-bloggen enbart tänkt som en boklogg för att Leo ville minnas alla böcker han läst. Så började vi att göra då vi läst att Aidan Chambers tänker att det räcker med en boktitel och dess författare för att minnas en bok man läst och att allt kommer tillbaka till en. Nu när vi har testat så kan vi bara hålla med. Allt gott/ Katharina på Lillabus läser

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s