Sörmländska berättare och poeter

Johanna J fotar Cecilia R

Cecilia Rojek är barnboksförfattare och en av våra sörmländska berättare som intervjuades i P4 Sörmland 27 mars av Johanna Jennische som också tog ett foto.

Hör inslaget här

Två 10 april möter vi romanförfattaren Karin Flygare som också är en filtig skrivpedagog i trakten kring Flen, och därefter veteranen Håkan Boström som skrivit över fyrtio böcker i alla tänkbara genrer, och som till sist gav sig på deckarspåret…alla är de sörmländska berättare! Ojämna onsdagar kl 11.00

Poetry Slam

Samtidigt drar det ihop sig inför länsfinalen i Poetry Slam, tre deltävlingar återstår, varav två i Katrineholm och en i Vingåker. Finalister hittills är Christer Eriksson, Anna Frölander, Anna Enbom, Julia Zetterlund och Andreas Larsson. Tre till tillkommer alltså snart och därmed är allt klart inför länsfinalen som i år sker på vackra Musikens Hus i Katrineholm. Gästpoet där är regerande mästaren Mattias Hammarström. Bäddat för en kväll med massor av bra poesi! Dessutom lutar det åt att Sörmland även deltar med ett flerspråkigt teampiecelag…

Förlagssamarbete

Vi har också hittat ett lokalt sverigefinskt förlag – Svedbacka förlag – som vill samarbeta med oss om att ge ut den finsksvenska barnbok som nu är färdigskriven och illustreras under våren. Det gör att boken får lite längre livslängd. Vi har också sökt medel för att göra e-bok och ljudbok samt producera fler böcker på temat våra nationella minoriteter.

Sommarförfattarskola

Sommarförfattarskola för unga planeras till slutet av sommaren och många andra spännande projekt är på gång. Men det betyder inte att det inte finns plats för fler!Många av de litteraturfrämjande verksamheter vi genomför har tillkommit på impuls utifrån. Någon i regionen kommer med en idé, kanske Sörmland berättar kan hjälpa till  att ta den vidare, att hitta pengar eller sammanföra flera likasinnade.

Skapande skola

Skapande skola är ett bidrag som skolor kan söka från kulturrådet för att ta in professionella kulturarbetare, till exempel författare, poeter eller dramatiker i skolan för att jobba med eleverna. En del gör det redan idag, faktum är att litterära aktiviteter hör till de mest populära! Men det finns några hakar som gör att inte alla medel går åt. Vi bearbetar både skolor, samordnare och kulturarbetare tillsammans med regionenes konsulenter i film, dans, teater konst och slöjd, allt för att få till stånd så många skapande skola-projekt som möjligt. Bland annat ordnar vi två utbildningsdagar och en utbudsdag för kulturarbetare som vill veta mer om vad som krävs för att arbeta i skolans värld. Dagarna är kostnadsfria och de som deltar i båda har en garanterad plats på utbudsdagen i höst där man kan sälja in sin idé till samordnare och skolor i regionen. Det är också ett tillfälle att träffa andra kulturarbetare för samarbeten över gränserna.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s