Många berättar i Sörmland!

Poeten som jobbade i sju år på sin första diktsamling och actionförfattaren som tog språnget när han blev av med jobbet. Båda är sörmländska berättare att inspireras av och båda intervjuades nyligen i Sveriges radio P4 Sörmland av Jonas Carnesten, som redan nästa vecka möter nästa berättare – som är en barnboksförfattare. Det är kul att visa bredden i det som görs i regionen, så har ni tips på fler sörmländska berättare, hör av er till oss. Vi vill ha koll på alla, och kanske samlar vi dem så småningom någonstans…

Erik Bergqvist, poet & kritiker

Arto Hämäläinen, som givit ut en actionroman

Samtidigt är kvaltävlingarna inför länsfinalen i Poetry Slam i full gång. Den tredje ägde rum på Vardagsrummet Bok & Café i Mariefred och vanns av regerande Sörmlandsmästaren Anna Enbom. Men hon var inte utan konkurrens. Man kan hoppas att några av de andra poeterna som tävlade för första gången försöker igen och tar sig till de andra slamorterna i Sörmland. Redan på torsdag 14 mars tävlas det i Eskilstuna, på Contrast (Stadsbiblioteket).

Därefter återstår fyra chanser, två på Ungkulturhuset Perrongen i Katrineholm, en på Propellerteatern  i Nyköping och en på Vingåkers bibliotek! Alltid anmälan på plats. Länsfinalen sker 4 maj på Musikens Hus i Katrineholm, Svenska Mästerskapen under Kristi Himmelfärdshelgen i Malmö.

Anna

Anna Enbom tävlade med nya dikter för i år.

Tord

Tvåan Tord Eng avhandlade sommarminnen och litteratur.

Lars-Erik.jpg

Lars Erik Berg kom på tredje plats bara 0,3 poäng efter tvåan Tord Eng. Lars Eriks dikter handlade bland annat om organdonation, vilket måste vara ett av de ovanligare ämnena för en dikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s