En poetisk kväll i Mariefred.

Mariefred 14 feb

Det blev en lyckad start på säsongen när ett alldeles nystartat bokcafé, Vardagsrummet i Mariefred, modigt bestämde sig för att satsa på Poetry Slam. Ett dussin kulturintresserade personer kom, varav en del med egna dikter och en del med en portion nyfikenhet och förmåga att improvisera. Fem poeter och fem jurygrupper är inte illa för en första tävling. I den gamla folkskolan var akustiken god och poeter och MC körde ”unplugged”. Poetry Slam måste inte alls, som många tror, nödvändigtvis bestå av rappande ungdomar, utan är en metod för att tävla i Spoken Word eller estradpoesi som kan användas på alla genrer. Vann gjorde Christer Eriksson från Nyköping. Mariefredspoeterna återkommer förhoppningsvis 7/3 när nästa kval sker i Mariefred.

Det vore underbart att få se någon av dem i länsfinal!

Foto: My Deimo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s