Mycket berättelser på Folk och Kultur

poesiteater

Den första gruppen Litterära Språkvänner jobbar med en gemensam föreställning tillsammans med regissören Ewa Westin på Teater Sörmland. Men de gav ett smakprov på sin språköverskridande poesi och sina översättningssamarbeten på Folk och Kultur.

FoK 19 1

Nästan samtidigt möttes författaren Eija Salminen, illustratören Rainer Paakkinen , projektledare Irène Karlbom Häll och Sirpa Lindelöf från finskt förvaltningsområde i Eskilstuna Kommun. Den sistnämnda som är en av finansiärerna till projektet ”När mormor och morfar kom till Sverige” där äldre sverigefinnars nedtecknade minnen blir en illustrerad barnbok.

seminarium FoK

Boken har kommit långt nog i processen att publiken kunde höra ett stycke läst av förfatatren och se en del av skisserna på illustrationer. Men framförallt höra berättelsen om turnén i Sörmland, mötena med de äldre berättarglada sverigefinnarna och processen som följde. Tack ni som kom!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s