Europeisk historia med utsikt från en ö i Båven.

astrid_hog-200x300

Höstens andra Sörmlandsberättare som intervjuas i P4 Sörmland är Astrid Seeberger, läkare och författare och bosatt på en o i sjön Båven i Flens kommun. Ön spelar en roll i hennes författarskap, som en plats att utgå ifrån och återvända till.

I böckerna Nästa år i Berlin och Goodbye, Bukarest reser hon och söker spår efter försvunna släktingar – och hon hittar dem. Familjehistorien var inte riktigt som hennes mamma berättat och Astrid blir besatt av att ta reda på vad som verkligen hände med människorna i den extrema situationen under och efter andra världskriget.

Hör samtalet här:

https://t.sr.se/2QqzVtc

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s