Litterära språkvänner med mera

Idag satte vi ihop våra första Litterära språkvänner, skrivande personer med olika förstaspråk som kommer att samarbeta med att göra varandras berättelser tillgängliga. De fann varandra snabbt och valde omedelbart ett tema… Ett annat par håller på att ta kontakt med varandra och i slutändan ska det bli en pilotgrupp på tio personer som gör en föreställning där de gestaltar varandras berättelser. Flera par håller på att bekanta sig med varandra i skrivande stund och det ska bli spännande att se vad de gör av sina uppdrag.

Samtidigt firar projektet Språkvän tio år nationellt. Det är ett projekt där etablerade svenskar matchas mot nyanlända. Språkvän har varit en av inspirationskällorna till projektet Litterära Språkvänner. Det har också ett experiment de båda projekten gjorde tillsammans för cirka ett halvår sedan, strax före jul.

Samtidigt grunnar tre fornvandrarpoeter på hur de med poesins hjälp ska uppmuntra till mänskliga möten under länsstyrelsens fornvandringar i Eskilstuna, Flen och Nyköping 7-9 september.

Samtidigt börjar tvådagarsutbildningen ”Leda skriv-och berättarkurser” 18-20 september få allt fler anmälda. (Men det finns platser kvar)

Och allt fler anmäler sig också till utställartorget i samband med Mariefreds litteraturfest 20 oktober.

Projektet Sörmland rullar vidare i smått och stort!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s