Var tog alla människor vägen? Om GDPR.

Att höra till en myndighet har sina för-och nackdelar. Man har lön för sitt jobb vilket bara det är en glad nyhet för en kulturarbetare, och ibland har man även pengar till andra kulturarbetare som blir lika glatt överraskade. Man blir lyssnad på när man ringer upp folk och presenterar sig. Det är jättekul, alltihop. Men man har också ansvar och regler på ett annat sätt än andra aktörer.

Från 25 maj gäller en ny lag som heter GDPR och för vår del innebär det att projekt Sörmland berättar som tillhör landstinget måste ha skriftliga tillstånd från alla er som är med på bild eller ljudupptagning på denna blogg. Och det där har ju sina praktiska svårigheter även om jag tror och hoppas att ni som synts på denna blogg här gjort det frivilligt.

Jag har i alla fall allas mobilnummer och har skickat er sms om det här. Meddela mig om ni vill synas på bild här igen i historiken och i framtiden, så skickar jag för enkelhetens skull en blankett, till den mail ni uppger eller enklast till ert närmsta bibliotek (så slipper ni posta. Vi har en internpost med symaskinsväskor(!). Säkrare än många andra postvarianter.  Jag utgår från att poeter ändå hänger en del på bibliotek. På det sättet slipper jag samla in information om era adresser vilket inte precis är i den nya lagens anda.

I framtiden kommer ifyllandet av sådana blanketter vara en del av tillställningar som anordnas i vår regi, allt för att projektet tryggt ska kunna fortsätta skryta vilt om alla fantastiska poeter, författare och andra som finns här i länet och bidra till att lyfta er insats.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s