Världsbokdagen och länsfinal.

världsbokdagen web.jpgIdag firar vi världsbokdagen, på olika sätt. Den här veckan är det också final i Poetry Slam på fredag 27 april i Nyköping och dessutom sista chansen att ta sig dit tisdag 24 april i Eskilstuna. Det finns ingen motsättning i min värld mellan skrivet/tryckt och talad/läst/spelad litteratur, det är två kommunicerande kärl. Många, många poeter som börjat i Poetry Slam har blivit uppburna författare, och många författare blir upplyfta av att en stund komma ur sitt ensamma skrivande och göra något socialt.

Men för att en stund återgå till böcker- de är oslagbara. E-böcker, ljudböcker och vanliga tryckta böcker. De sista inte minst, för de är alldeles teknikoberoende och kan läsas utan el, utan uppkoppling och flera hundra år efter att de tryckts. Svårslaget.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s