Glöm inte höstens bästa kurs!

Mitt i allt bestyr kring länsfinal i Poetry Slam och annat vill vi påminna om kompetensutvecklingsdagarna i september – en hel dag om att skriva och hålla skrivarkurser, en hel dag om att berätta och hålla berättarkurser och dessutom en kortare genomgång av Poetry Slam och hur man genomför ett sådant. Kost och logi på vackra Åsa folkhögskola, kompetenta och erfarna lärare var och en inom sitt gebit, och inte minst chansen att lära känna varandra, allt kostnadsfritt på villkor att kunskaperna omsätts i handling inom ett år…

Pelle Olsson bearb.jpg

Pelle Olsson, berättarlärare.

Kursen vänder sig till bibliotekspersonal, lärare, cirkelledare med fler litterärt aktiva i Sörmland. Tanken är att fler ska våga ta steget och bedriva verksamhet som främjar det litterära skapandet i länet – skriftligt och muntligt. Anmälningarna tickar in men ännu finns platser kvar. Schemat ser ut så här med reservation för ändringar.

Onsdag 19/9
17:00:Vi  äter en god middag tillsammans och lär känna varandra.
19-20:30  Introduktion, Poetry Slam mm (alla)

Lars Hermansson bearb

Lars Hermansson, skrivarlärare.

Torsdag 20/9

7.30 Frukost
8.30-10 Pass 1
10.00 Fika
10.30-12 Passs 2
12.00 Lunch
13-14.30 Pass 3
14.30 Em-fika
15-16.30 Pass 4
17:00 Middag
18:00- 19:30 Poetry Slam del 2 (alla)

Fredag

7.30 Frukost
8.30-10 Pass 1
10.00 Fika
10.30-12 Passs 2
12.00 Lunch
13-14.30 Pass 3
14.30 Em-fika
15-16.30 Pass 4

Ena dagen vigs åt skrivande, den andra åt berättande, i nuläget är det inte spikat vilket som händer när. Vid stort intresse = många deltagare sker kurserna parallellt. Alla förväntas delta i alla moment, även om de redan har en idé om att redovisningen kommer att ske inom en viss genre.

 

Redovisningen, ja. Den bygger på att deltagaren på sin arbetsplats inom ett år genomför antingen en skrivarkurs, en berättarkurs eller ett (gärna flera) Poetry Slam. Målgrupp och omfattning kan variera. Även andra varianter kan vara tänkbara men kunskaperna från kursen ska användas inom ett år och resultat redovisas till Länsbibliotek Sörmland.

Gör nu slag i saken och anmäl er till detta!

 

 

En reaktion på ”Glöm inte höstens bästa kurs!

  1. Pingback: Litterära språkvänner med mera | Sörmland Berättar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s