Det här är Pelle!

Pelle Olsson bearb

Pelle Olsson är författare och berättare som vunnit Nordiska mästerskapen i berättarslam två gånger och har lång erfarenhet att leda berättarkurser.

Han är en av tre väldigt kompetenta utbildare när Sörmland berättar ordnar en tvådagarskurs för biblioteksanställda, lärare och andra som är verksamma i Södermanland och som vill ta steget att hålla skrivarkurser, ordna berättarkvällar och workshops samt arrangera Poetry Slam.

Så här skriver Pelle Olsson själv om sitt kursmoment:

”Vi lär oss hur vi kan använda det muntliga berättandet både som ett pedagogiskt verktyg och som underhållning för andra och nöje för dig själv. Det blir roliga och inspirerande övningar där du får prova att stå inför en publik och framföra en egen historia.”

På kursen får du också goda råd om skrivarkurser av Lars Hermansson (mer om honom i förra inlägget ) och handfasta tips om Poetry Slam av Irène Karlbom Häll. Plus att du får två dygns intensiv samvaro med likasinnade. Allt – kursen, kost och logi är kostnadsfritt på ett villkor: att du sedan använder det du lärt dig i praktiken. Efter kursen har du ett år på dig att genomföra antingen en skrivarcirkel, en berättarafton eller Poetry Slam-tävling och återrapportera till oss, annars kommer en saltad faktura :).

Så boka redan nu in 19-21 september och ansök till om att delta till Sörmland berättar, till exempel genom denna sida. Skriv en rad om dig själv, var du jobbar och varför du vill gå utbildningen. Vid stort intresse kommer viss hänsyn tas t ex till geografisk spridning, språkkunskaper mm.

En reaktion på ”Det här är Pelle!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s