Det här är Lars!

Lars Hermansson bearb

Lars Hermansson är författare, kulturjournalist och skrivarlärare med lång erfarenhet bland annat från Skrivarakademin. Numera bosatt i Bie utanför Katrineholm där han driver en kostbiennal, litterära salonger och annat spännande i ett gammalt sädesmagasin. Han är en av tre väldigt kompetenta utbildare när Sörmland berättar ordnar en tvådagarskurs för biblioteksanställda, lärare och andra som är verksamma i Södermanland och som vill ta steget att hålla skrivarkurser, ordna berättarkvällar och workshops samt arrangera Poetry Slam.

Så här skriver Lars Hermansson själv om sitt kursmoment:

”Här får du tips och råd hur du leder en skrivarkurs genom att själv gå en. Vi går igenom grunderna i en skrivarkurs: textsamtal och skrivövningar. Hur ger du som kursledare kritik så att den känns som uppmuntran? Hur lång ska en skrivövning vara? Hur får du samtalet kring en text att inte köra fast?”

På kursen får du också goda råd av berättaren Pelle Olsson (mer om honom i nästa avsnitt) och handfasta tips om Poetry Slam av Irène Karlbom Häll. Plus att du får två dygns intensiv samvaro med likasinnade. Allt – kursen, kost och logi är kostnadsfritt på ett villkor: att du sedan använder det du lärt dig i praktiken. Efter kursen har du ett år på dig att genomföra antingen en skrivarcirkel, en berättarafton eller Poetry Slam-tävling och återrapportera till oss, annars kommer en saltad faktura :).

Så boka redan nu in 19-21 september och ansök till om att delta till Sörmland berättar, till exempel genom denna sida. Skriv en rad om dig själv, var du jobbar och varför du vill gå utbildningen. Vid stort intresse kommer viss hänsyn tas t ex till geografisk spridning, språkkunskaper mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s