Vilse i Hälleforsnäs och en groupie i Flen

Hälleforsnäs biblDet borde inte vara så lätt att gå vilse i Hälleforsnäs, men det gjorde jag i alla fall. Men det var snart löst och jag hittade Folkets Hus, komplett med ett litet, fint bibliotek. Precis som de ska vara. Hälleforsnäs är också en plats full av nyanlända, asylsökande och de som fått uppehållstillstånd. Biblioteket fyller en stor uppgift, som ett medborgarkontor och en mötesplats. Bibliotekarien Carina kommunicerar på dari, tigrinja, amhariska och arabiska för att bara nämna några språk- på Google Translate alltså. Det finns också en stor grupp äldre från Finland som en gång flyttade hit för att jobba på bruket. Det finns språkcafé, kvinnogrupp och läsecirklar via ABF. Plus filmvisning, Liva på Bio med mer i en stor fin sal. Vi beslöt tills vidare att ha berättartema på ett av språkcaféerna. Och sedan gå vidare därifrån.

Resan fortsatte till The Culture House på forna danshaket Amazon i Flen. The Culture House är ett projekt som liksom Sörmland Berättar får stöd från Kulturrådet, och här riktigt sprutade det av idéer och kreativitet. I centrum för verksamheten står Flens Världsorkester och många andra är delaktiga.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s