Äntligen på plats

2017 11 24

Stationsfiket, Flen

Så här trevligt och okonventionellt ser det ut på stationsfiket i Flen. Ett varmt och vänligt myller. Ett av mina första besöksmål som projektledare för Sörmland Berättar är Flen. Flen och Nyköping är de orter där projektet är tänkt att börja. Själv sitter jag i Eskilstuna. På schemat står fler besök i Flen, möten med språkvänner, bibliotek och föreningar, alla som kan och vill delta i projektet.

Unga Talanger

Men redan på Söndag ska jag besöka Unga Talanger, en kväll med berättande, Poetry Slam och Stand Up i Eskilstuna. För mig är berättande brett och stort och vitt och många språk betyder alla de språk vi människor använder för att göra oss förstådda sinsemellan.

Projektledaren

Lite om mig: Litteraturvetare som blev scenograf och utställningsformgivare och dansare och estradpoet som blev journalist och projektledare. Poetry Slam kommer definitivt att vara en del av projektet, för vad man än tycker om tävlingsformen är det verkligen en plats där människor möts och tar aktiv del både som utövare och lyssnare.

Migrationslitteratur

Hur förmedlar man migrationslitteratur i mångspråkig form? Ja, här är en som redan gjort det. Malkon Malkon, författare och journalist från Syrien såg till att knyta kontakt med svenska kolleger och har redan givit ut en tvåspråkig bok med dikter, på svenska från ena hållet, och på arabiska från andra. Några gånger har jag fått framträda med honom och läsa upp de svenska versionerna, som här i Sveriges Radio P4 Sörmland.

m Malkon på P4 Sörmland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s